Login

GIGI ECOLOGY ORGANICS LINE
O linie de produse organice bazată pe principii organice.

Organics, linia de produse Gigi Ecology, conţine ingrediente organice pure formulate pentru a trata pielea. 99% din aceste componente, cum ar fi uleiurile, ceara sau emolienţii, sunt derivate din surse naturale, toate aceste surse având certificarea ECOCERT (European standards association stamp of approval for organic cosmetics). Toate ingredientele sunt ecologice şi nu cauzează efecte negative asupra mediunui înconjurător. Ambalajele sunt reciclabile şi nu poluează. Produsele nu conţin parabeni, detergenţi (SLS), conservaţi sau uleiuri minerale.

Protecţia mediului înconjurător este un nou fenomen în industria cosmetică. Companiile producătoare de cosmetice au început să folosească ingrediente care nu cauzează efecte negative asupra mediului înconjurător ca acum 1o ani. Agricultura organică a devenit un subiect în întreaga lume, iar în ziua de astăzi cel mai corect şi sănătos stil de viaţă este cel bazat pe acest tip de produse.

Deşi cu ceva timp în urmă produsele naturale erau considerate a fi ezoterice şi nesemnificative, în zilele noastre acestea reprezintă viitorul industriei cosmetice.

În anii noştri o atenţie specială s-a acordat  folosirii conservanţilor la fabricarea produselor cosmetice. După o serie de cercetări, GIGI Cosmetic Laboratories au examinat ingredientele folosite, iar produsele cosmetice sunt acum concepute cu conservanţi deloc agresivi.

Anul acesta compania Gigi Cosmetic Laboratories este onorată să anunţe prima linie de produse cosmetice care conţin cele mai fine ingrediente, adoptând totodată o abordare ecologică în fabricarea acestora.

Combinaţia Eco-organică oferă o serie de produse pentru o îngrijire sănătoasă a pielii, produse create într-o viziune modernă, în armonie cu natura şi cu efecte anti aging de necontestat.


Principiile Cosmeticelor organice

Linia organică Gigi are la bază cercetări recente în domeniul îngrijirii pielii. Eficienţa ingredientelor organice a fost examinată cu atenţie de către oameni de ştiinţă de excepţie în acest domeniu, iar cel mai nou know-how în tehnologie a fost implementat în crearea produselor cosmetice.

Lini organică Gigi este potrivită tuturor tipurilor de piele, regenerează şi menţine sănătatea celulei, oferă rezultate imediate, conţine ingrediente plăcute, pure şi proaspete care lasă pielea strălucitoare şi radiantă.

Gigi Cosmetic Laboratories subliniază principiile care stau la baza acestei linii noi oganice:

 

    * Conţinut ridicat de ingrediente provenite din surse organice
    * Ingrediente active organice pure care au aprobarea ECOCERT
    * Toate produsele au aprobarea ECOCERT
    * Ingredientele nu sunt testate pe animale
    * Toate ingredientele sunt naturale şi nu au suferit transformări genetice
    * Produsele nu conţin ingrediente provenite din petrol sau chimice, uleiuri minerale sau silicon
    * Produsele nu conţin conservanţi chimici
    * Produsele nu conţin PEG(polyethylene glycol) substanţe care generează efecte negative asupra mediului încpnjurător
    * Produsele sunt distilate din esenţe organice
    * Ambalajul din sticlă şi cel secundar din carton sunt confecţionate din materiale reciclabile şi nu poluează mediul înconjurător
    * Produsele nu conţin parabeni sau detergenţi (SLS)

Viziunea ecologică a companiei

Gigi Cosmetic Laboratories adoptă viziunea unei planete verzi şi a unui mediu mai curat şi mai sănătos.

Eticheta aprobată pentru componente organice – ECOCERT Franţa

Tendinţa internaţională pentru verde a dus la formarea mai multor asociaţii internaţionale care acordă certificare ecologică, scopul acestor asociaţii fiind acela de a promova, dezvolta şi de a controla fabricanţii de produse bazate pe ingrediente naturale şi organice.

ECOCERT funcţionează încă din anul 2000 ca o asociaţie de certificare standard specializată pe zona de produse destinate îngrijirii pielii. Asociaţia franceză ECOCERT este principala autoritate pentru controlul şi certificarea produselor cosmetice naturale şi organice şi este recunoscută de 30 de ţări în întreaga lume, cum ar fi Franţa, Germania, USA, Italia, Spania şi Elveţia.
Stampila ECOCERT garantează că toate ingredientele di produsul cosmetic sunt în conformitata cu standardele stabilite pentru produsele cosmetice Ecologise şi Organice. Întregul proces de producţie este controlat de ECOCERT : alegerea furnizorilor de ingrediente, selecţia acestora şi creşterea plantelor respective, verificarea componentelor organice şi naturale şi controlul procesului de fabricare.
Ştampila asociaţiei ECOCERT garantează că nu s-a creat niciun prejudiciu mediului înconjurător, că nu s-a produs niciun fel de transformare genetică şi că resursele naturale ale planetei nu au fost influenţate negativ în timpul procesului de fabricare.

Linia de produse Gigi Cosmetic Laboratories Ecology a fost creată sub stricta verificare a sistemului ECOCERT QUALITY MANAGEMNET SYSTEM (ISO-65), (EN-4511), sistem de verificare care presupune controlul sursei ingredientelor şi prevenirea poluării in mediul înconjurător.

BENEFICII

Beneficiul major al liniei Organics este faptul că putem trata tenuri care suferă aproape de orice tip de alergie, pielea foarte sensibilă sau sensibilizată de acţiunea negativă a mediului înconjurător (arsuri solare, afecţiuni cauzate de radicalii liberi, poluare etc), cât şi pe cea afectată de multiple tratamente chimice.

Produsele liniei Organics protejează, revitalizează şi vindecă chiar şi cele mai afectate tenuri prin atingerea ancestrală şi sacră a naturii. Materiile prime sunt uleiuri vegetale extravirgine, rădăcini cu caracteristici benefice pielii, toate -obţinute din plante exotice rare - un adevărat izvor de frumuseţe. Originea lor vine din vastele pământuri ale Americii de Sud, din cunoştinţele triburilor locale şi ale şamanilor, exploatând în mod onest tradiţiile locale şi cunoştinţele obţinute din generaţie în generaţie.

Astăzi toate aceste resurse ancestrale le regăsim în linia Organics.

Plantele folosite fac parte din locuri unde diversitatea naturală s-a păstrat intactă, iar localnicii au şi acum o relaţie de armonie cu mediul:  Peru ş Ecuador. Culturile de plante sunt tradiţonale, se fac manual, fără a folosi produse chimice, în timp ce Laboratoarele GIGI Cosmetics se ocupă de crearea formulei acestor cosmetice, împreună cu o extraordinară echipă de medici, farmacişti şi chimişti experţi în cosmetologie. Aproape trei ani a durat elaborarea liniei Organics folosind extracte vegetale de excepţie ce aliază cunoştinţele botanice ancestrale cu tehnologia de vârf modernă. Culturile botanice la care apelează compania GIGI Cosmetic Laboratories sunt protejate astăzi din cauza invaziei companiilor petroliere care le ameninţă habitatul.

INGREDIENTE

Componentele esenţiale ale liniei Organics sunt: uleiurile extravirgine extrase la rece din sâmburi de măsline, nucă de cocos, boabe de cacao, nuca buriti, fruct de palmier murumuru, fruct de palmier Acai, Avocado, Jojoba, Soia şi porumb.

Ulei de nucă de cocos (Cocos Nucifera Oil)

Unul dintre uleiurile de bază folosite în formula liniei Organics este uleiul extras din nuca de cocos. Extras la rece, uleiul este inodor, incolor şi este un adevărat dar al naturii prin proprietăţile sale emoliente şi hidratante extraordinare şi prin faptul că se resoarbe în piele în proporţie de 92%. Astfel nu favorizează apariţia comedoanelor, protejează împotriva radicalilor liberi şi nu lasă o peliculă grasă la suprafaţa pielii. Deasemenea este bogat în antioxidanţi, vitaminele A,C şi E şi protejează în mod natural împotriva razelor UV.

Datorită structurii moleculare speciale, uleiul este absorbit rapid de piele, lăsând-o moale, catifelată şi radioasă. Pentru cei care au pielea uscată, aspră sau ridată, uleiul de cocos este o soluţie foarte bună şi poate fi folosit de la călcâie până la scalp. Uleiul de cocos oferă hidratare de durată şi uniformizează structura pielii.
Uleiul de cocos este plin de antioxidanţi şi previne formarea radicalilor liberi. Folosit la masajul feţei, elimină petele sau alte imperfecţiuni cauzate de vârstă sau expunerea la soare. Va uniformiza tenul, îi va da o mină sănătoasa şi o strălucire aparte.

Folosind ulei de cocos sau produse organice ce conţin ulei de cocos, evităm produsele chimice pe baza de petrol. Nu este numai o chestiune de sănătate (pentru ca este ideal sa evităm efectele  pe termen lung ale acestui ingredient, ca să nu mai menţionam parabenii, ftalaţii etc), dar şi o chestiune ecologică,  deoarece se ştie că petrolul este o sursă neregenarbilă.

Dacă aveţi probleme cu pustule sau acnee, produsele GIGI Organics, datorită proprietăţilor antimicrobiale, vă vor lăsa tenul curat şi fin.

Unt de cacao (Theobroma Cocoa Seed Butter)

Untul de cacao se extrage la rece din bobul de cacao şi este o grăsime comestibilă de culoare galben deschis. Este o sursă bogată de grăsimi, vitamine, fosfor, kalium şi mangan şi este foarte stabil: nu se altrează şi nu-şi schimbă aspectul şi mirosul nici în decursul mai multor ani. Încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii, protejează de efectele nocive ale mediului înconjurător, îmbunătăţeşte imediat aspectul obosit şi tern al tenului, grăbeşte regenerarea celulară, emoliează şi previne deshidratarea şi are un puternic efect antioxidant. Cu ajutorul untului de cacao şi restul ingredientelor naturale conţinute de produsele liniei Organics se absorb mai uşor în piele, iar efectul lor este potenţat.

Ulei de Buriti ( Arborele Vietii ) (Mauritia Flexuoasa Fruit Oil)

Palmierul buriti creşte în centrul Braziliei şi în bazinul de sud al Amazonului. Este un copac elegant, înalt de 35 metri al cărui nume se traduce prin ~arborele vieţii~.

Uleiul extras din buriti este cea mai bogată sursă de beta-caroten (chiar mai mare decât uleiul de morcovi).  Beta-carotenul şi pro-Vitamina (cunoscute împreună sub denumirea de caroteni) sunt doi dintre cei mai importanţi  antioxidanţi.Carotenii protejează pielea împotriva efectelor dăunătoare ale radiaţiilor solare prin netralizarea radicalilor liberi. Pot ajuta în tratarea rănilor, datorită calităţilor emoliente şi calmante şi datorită abilităţii de a ajuta la refacerea ţesutului.

Buriti este deseamenea o excepţională sursă de acizi graşi esenţiali. Acizii graşi esenţiali (EFAs) sunt tipul de acizi graşi pe care corpul nostru nu îi poate produce în mod natural şi trebuie obţinuţi din alimentaţie sau alte surse externe. EFAs sunt nutrienţi de importanţă majoră în lupta împotriva bolilor degeneratoare. Buriti conţine o concentraţie mare de acizi oleici şi palmitici care ajută la hidratarea pielii. Au proprietăţi emoliente, luptă împotriva radicalilor liberi ţi conferă pielii protecţie (acidul linoleic). Această protecţie acţionează şi la nivelul fibroblasturilor – ajutând în acest fel la refaceraea colagenului şi elastinei – cheia pentru o piele tînără şi strălucitoare.

Uleiul extras din buriti este bogat şi nutritiv, hidratează ţesuturile, reinstalează elasticitatea pielii şi echilibrează suprafaţa pielii.

Ulei de fruct de palmier Açaí (Euterpe Oleracea Fruit Oil)

Palmierul Açaí, din fructele căruia se extrage un alt ulei folosit ca ingredient în linia Organics, creşte în pădurea tropicală amazoniană din vestul Braziliei şi face parte din specia Euterpe. Este un palmier gigant, cu fructe lila ca din sticlă, asemănătoare strugurilor, dar cu un gust exotic total diferit de al acestora. Puterea de vindecare a acestui fruct este cunoscută de sute de ani, iar efectul antioxidant este de zece ori mai puternic decât cel al strugurilor. Este cel mai nutritiv fruct din lume, cu cele mai multe vitamine şi minerale. Conţine în cantităţi mari acizi graşi omega 3 şi omega 6. 

Opt specii de palmier Açaí  sunt originare din America Centrală şi de Sud, din sudul Braziliei şi Peru, crescând cu precădere în zone cu mlaştini şi ploi. Palmierii Açaí au o înălţime de 15-30 metri, cu frunzele lungi până la 3 metri.

Fructul este mic, rotund, de un roşu închis, cu o circumferinţă de 25 mm, similar unui strugure, dar mai mic şi cu mai puţină pulpă.

Unt Murumuru ( Astrocaryum Murumuru Butter )

Untul murumuru provine, deasemenea, din fructul comestibil al unul palmier ce creşte în jungla Amazoniană. Are aspectul unui ulei uşor gălbui. Are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorare puternice. Hidratează în profunzime pielea şi în acelaşi timp reface stratul lipidic de la suprafaţa pielii.