Login

Lotus Beauty
În cultura orientală, floarea de lotus simbolizează puritatea. Lotusul provine din sudul Asiei. Are tulpina groasă şi aspră, frunzele lungi, iar florile pot fi de culoare albă, roz sau roşie. Fructul florii de lotus este în formă de capsulă şi conţine seminţe negre cu gust de anason. În secolele VI si VII, florile de lotus erau folosite în tratarea diverselor boli ale organelor interne şi ale circulaţiei sângelui. În secolul X, floarea de lotus a început să fie folosită pentru a trata  lipsa poftei de mâncare, indigestii sau ca pansament pentru femei după naştere. Frunzele şi fructele lotusului, înmuiate în vin cald, erau folosite la curăţarea corpului dupa naştere.

Deosebit de frumos, rezistent la condiţii de mediu grele, lotusul este deseori utilizat ca floare decorativă în grădini şi lacuri şi poate fi cultivată în orice condiţii climaterice.

Industria cosmetică foloseşte mult componentele lotusului: petale, seminţe, fructe, tulpina şi stamina, rizomul.
Floarea de lotus, ingredient principal în cosmetică, conţine următoarele substanţe:
  • amidoni (substanţă care calmează pielea sensibilă, roşeaţa şi infecţiile)
  • aminoacizi
  • lipide (grăsimi esenţiale în întreţinerea învelişului de celule)
  • vitamina C
            Lotusul în uz cosmetic

Floarea de lotus creşte în apă şi chiar şi în mlaştini - datorită faptului că este capabilă să curete şi să stocheze umiditatea şi substanţele vitale necesare supravieţuirii şi dezvoltării
deasupra malului. Puterea de purificare a lotusului, care îl transformă într-o floare parfumată în apa de mlaştină, i-a atras pe vindecătorii din civilizaţia orientală. Mirosul uimitor
(ingredient important în industria parfumeriei), seminţele aromate şi esenţele de ulei de lotus erau folosite la curăţarea corpului de surplusuri de grăsimi. Florii de lotus îi sunt
atribuite puteri vindecătoare în cazul infecţiilor. Deasemenea, floarea de lotus împiedică daunele provocate de radicalii liberi asupra celulelor.

Lotusul este bogat în vitamina C care ajută la regenerarea fibrelor de colagen ale pielii şi fortifică stratul de epidermă.